Vědomé pečení sladkých dobrot

26.10.2024

Dnešní svět je zcela propojený a nabízí nám možnost péct s mnoha exotickými a superpotravinami. Ale co jsem si v poslední době uvědomila, je, že nejlepší je vrátit se k základům, k "real food" a čerpat inspiraci z toho, co znaly naše prababičky: jáhly, pohanka, špalda, ječmen, oves, konopí, ořechy, sušené místní ovoce... A zároveň poděkovat surovinám, které k nám přišly z dáli a obohatily náš jídelníček, jako jsou datle, kokos, kakao...

Pracujme s nimi s láskou, uvědomujme si ruce, které s nimi pracují, a vkládejme do pečení záměr. Když pečeme pro sebe a své blízké, je to radost, kterou si můžeme a měli bychom dovolit, protože to je to, co činí sladkosti zdravé.

Základní informace o kurzu: Budeme připravovat tři různé sladkosti. První je vhodná jako provatovska svačina – vlažná a sladká, a aby se Váti ještě lépe trávilo, zkusíme ji udělat bezlepkovou. Druhá sladkost budou sušenky, které si mužeme připravít i na Vánoce, a základem bude dýně. Jako poslední vytvoříme RAW kuličky, které jsou v poslední době velmi populární. A pravda je, že do jedné malé kuličky se vejde spousta zdravých ingrediencí, které nás podpoří v práci nebo jogových lekcích, kdy už nám energie začíná docházet a potřebujeme se nakopnout. Cena kurzu je 1500 Kč, platí se předem na účet.

KDY: 16. 11.
ČAS: 9:30
KDE: Podolí, Praha 4.

Přihlášky: natay.jemna.pece@gmail.com


Budu se na vás těšit!